Az elmúlt évtized legnagyobb nyílt politikai megmozdulását szervezte meg az MSZP Félegyházán + VIDEÓ!

Több száz félegyházi várta Botka László és Horváth Tamás utcafórumát a Petőfi téren. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje pénteken érkezett Petőfi városába. 

Botka László üzenete nekünk is szól

Horváth Tamás, az MSZP helyi elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az önkormányzati képviselő elmondta: Botka László programja azokról az izsákiakról is szól, akiknek a polgármesteri székében egy döbrögi ül és milliós kastélyban sütteti a hasát az izsákiak pénzén…azokról a félegyháziakról is szól, akiktől elvették néhány éve a kórházukat, elvették a szülészetüket, elvették az aktív betegellátásukat…azokról a lakitelkiekről is szól, akiknek a szomszédjukban egy kastély épül milliárdokból és a lakitelkieknek csak morzsák jutnak…azokról a bugaciakról is szól, akiknek elvették a kisvasútját és az a kisvasút ma Felcsúton pöfög, ott végzi a munkáját. Szól a petőfiszállásiakról is, akik úgy döntöttek egy évvel ezelőtt, hogy a szociális ellátásukat a kistérségen belül,  Kiskunfélegyháza helyett Szegedhez csatolják. Szegeden látták meg azt a biztonságot, hogy a szociális-, egészségügyi ellátást ők ott találták meg, ott érezték biztonságosnak. 

Igazságos adócsökkentést

Botka László hangsúlyozta, ma Magyarországon az emberek az igazságtalanságot látják a legnagyobb problémának. Érzik azt, hogy a Fidesz kormánya az elmúlt hét esztendőben minden döntésével többfelé szakította az országot. A magyar családok többsége rosszul él. Sújtják az igazságtalan kormányintézkedések, az egykulcsos adó, a családtámogatási rendszer igazságtalanságai, hiszen évek óta nem emelték a családi pótlékot, az adókedvezményt nagyon sokan nem tudják igénybe venni. De szörnyű állapot van az egészségügyben csakúgy, mint az oktatásban. Igazságtalan az egykulcsos adórendszer és a családtámogatási rendszer, ezért ha kormányra kerülnek, jelentősen csökkentik az átlag alatti jövedelműek terheit, és luxusadót vetnek ki a havi 1 millió forintnál több jövedelemmel rendelkezőkre.

Az emberekbe visszatért a remény

A találkozókon, melyeket országszerte szervez, nem csak személy szerint Botka László beszél, hanem beszélgetés folyik. Városunkba érkezésekor is kezet szorított a Petőfi téren várakozó emberekkel és szóba elegyedett velük. 

Az a célom egyébként, hogy ezen vélemények összegyűjtésével készüljön el a Magyar Szocialista Párt, a baloldal választási programja. Egy év múlva lesznek a választások és a választási kampány, jelenleg pedig egy felkészülési szakaszban vagyunk. Egyébként az is egészen meggyőzően érzékelhető ezeken a találkozókon, hogy a mai emberek döntő többsége arra a kérdésre, hogy mit szeretne legjobban, azt válaszolja: le szeretné váltani a jelenlegi kormányt. Úgy érzi nem igaz a kormányzati propaganda, Magyarország nem erősödik, hanem inkább leszakad. Ahhoz, hogy ez a kormányváltás létrejöjjön az kell, hogy egy új hiteles baloldali programmal meg tudjuk szólítani az embereket és be tudjuk bizonyítani a következő hónapokban a kormányzóképességünket – mondta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

„Bocsánatot kérünk”

Botka László beszélt arról is, hogy a kormányváltáshoz elengedhetetlen, de nem elégséges a demokratikus erők összefogása. Ha összeadja a baloldali és demokrata pártok szavazóit, az alig több mint a fele a Fidesz szavazóinál.

– 2010 előtt az MSZP elveszített több százezer szavazópolgárt, akiket nem sikerült a baloldalnak az elmúlt hét évben visszanyerni – mondta Botka László. – Közülük egyre többen figyelnek oda ránk. Amikor meghirdettem a programom, akkor elmondtam azt is: bocsánatot kérünk tőlük, amiért 2010 előtt csalódtak bennünk, és megígérjük, hogy soha többet nem fogjuk őket elárulni.

Megvan az erő

Botka leszögezte: sokaknak nem tetszik, hogy igazi szociáldemokrata pártként lép fel az MSZP, például a gazdagoknak vagy a rövid idő alatt milliárdossá lett falusi gázszerelőknek, akik a fél magyar sajtót felvásárolták, de bátrak lesznek, mert érzik az erőt, és jövőre leváltják a Fideszt.