Hiller | Lépésről-lépésre erősödünk!

Ezekkel a szavakkal kezdte a városunkban tartott lakossági fórumát Hiller István a Magyar Szocialista Párt választmányának elnöke, az országgyűlés alelnöke.

Az MSZP kiskunfélegyházi szervezetének elnöke Horváth Tamás a fórum nyitányaként elmondta, hogy a 2018-as választás előkészületeinek folyamatát már ez év tavaszától megpróbálja keretbe foglalni a szocialista párt, hogy országunkban minden ember tisztában legyen az általuk kínált alternatívával. Ennek égisze alatt hívta meg vendégeit az MSZP kiskunfélegyházi szervezete is. Legutóbb Botka László látogatott el városunkba, de előtte Mesterházy Attila, Ujhelyi István, Molnár Zsolt látogatott el városunkba, hogy beszámoljanak az egyes szakpolitikai elképzelésekről. Botka László az elmúlt héten pedig azt mondta el, hogyan fog konkrétan lezajlani a választások előtti év.

Az MSZP kiskunfélegyházi szervezetének mostani vendége Hiller István arról beszélt, hogy konkrétan pontról-pontra hogyan képzeli el Magyarország jövőjét a Magyar Szocialista Párt.

– Ha van választási lehetőség, akkor lesz változás. Ha van alternatíva, akkor lesz kormányváltás Magyarországon. Az MSZP már megkezdte a választásokra való felkészülést. Ennek jól látható, személyekben is megtestesített része, amikor a párt elnöke és az általuk ajánlott miniszterelnök-jelölt – Molnár Gyula és Botka László – elmondja a párt programjának legfőbb elemeit. Másik része a felkészülésnek – mely jelenleg műhelymunka jelleggel folyik – az a stratégiaalkotás. Vagyis hogyan gondolkodik a párt a családról, országról, nemzetről, Európáról. Ez a munka az év első felében ősz elejéig tart és akkor kezdi el a párt majd részletesen is nyilvánosságra hozni gondolatait – nyilatkozta lapunknak Hiller István a fórumot megelőző percekben.

Azt is megtudhattuk, hogy miért kezdték meg ilyen korán a választásokra való felkészülést. A szocialista párt úgy véli, hogy kell hagyni bizonyos időt az embereknek az új irányvonal megismerésére. Több mint 150 kitűnő értelmiségi, tapasztalattal rendelkező helyi és országos politikus vesz részt jelenleg ebben a háttérben zajló munkában, akiknek nem mindegyike volt előtte a szocialista párt tagja.

Ezen előkészítő munkálatok kapcsán Hiller István elmondta, hogy a közoktatással, egészségüggyel kapcsolatban, a nők bérezésével, szociális helyzetével kapcsolatban már túl vannak minden részletes megbeszélésén. A következő alkalommal a felsőoktatás ügye, majd az országunk külpolitikája kerül napirendre. Legközelebb pedig április 30-án vasárnap Orosházán a vidékfejlesztés programját fogják megbeszélni egy szakmai konferencián.

A sajtótájékoztatót követő lakossági fórumon Hiller István beszámolt az érdeklődőknek a szocialista párt elmúlt másfél hónap alatt tett országjáró program részleges eredményeiről is. Pontos adatokat még nem tudott mondani, hiszen május 1-jéig tart a párt országos utcafóruma, de az eddigi tapasztalatok igen kecsegtetőek. Úgy véli, hogy a lépésről-lépésre erősödő szocialista párt megerősítette pozícióját, megsokszorozta támogatóit. Meglátása szerint a jövő évi választások a demokratikus oldal és a Fidesz között fog eldőlni.

Forrás: infokiskunfelegyhaza.hu
Posted in Helyi Hírek.