Az országgyűlés alelnöke is csatlakozott a félegyházi életmentő akcióhoz

Szerdán városunkba látogatott Hiller István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, az MSZP Választmányának elnöke, aki a félegyházi szocialistákkal közösen csatlakozott az „Életmentő üveg” akcióhoz.


Az akció bevételéből egy újraélesztő készüléket vásárolnának. A félegyházi önkormányzat és a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. két hét alatt százhetvenöt tonna üveget szeretne összegyűjteni Kiskunfélegyházán. A szolgáltató ezt újra hasznosítja, és a bevételből egy életmentő defibrillátort vásárolnak, amelyet a buszpályaudvaron helyeznek el.

– Évek óta szelektíven gyűjtjük otthon a szemetet – magyarázta a félegyházi Nagy Terézia. – A szerves hulladékot komposztáljuk, a többit fajta szerint különválogatjuk. Az üveget például összeszedjük egy nagy zsákba, és elvisszük a szelektív gyűjtőbe. Arról, hogy a városban valamilyen jó célra szeretnék most fordítani, én is hallottam. Amióta Kecskeméthez tartozik a kórház azóta sokat romlott az ellátás színvonala, nagy szükség van az ilyen életmentő eszközökre.

A városban hat gyűjtőpontot alakítottak ki, ahová mindenki elviheti a feleslegessé vált üvegeket, azokat is, amelyeket a boltokban már nem váltanak vissza. Az akció május 5-ig tart.

Akik kapcsolódnak a gyűjtéshez és szelfit készítenek a helyszínen, azt pedig elküldik az eletmentouveg@kiskunfelegyhaza.hu címre, értékes ajándékokat nyerhetnek. Az első gyűjtőhelyet április 24-én a városi könyvtár mögött, a Gorkij utcai parkolóban állították fel. Emellett a Mikszáth Kálmán utcai víztoronynál, a Halasi és a Dózsa György utca, illetve a Nefelejcs és a Platán utca sarkán is találkozhatnak hasonló célzattal kihelyezett gyűjtőhellyel.

Posted in Helyi Hírek.