Megszólította Félegyházán is az utca emberét Botka László

Ezekben a hetekben május 1-jéig végiglátogat minden megyét Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Megpróbál minél több települést bejárni a 19 megyében, hogy bemutassa a Magyar Szocialista Párt, azaz a baloldal új programját, melynek legfőbb üzenete, hogy tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok. Így látogatott el ma (április 21-én) Kiskunfélegyházára is, ahol a Petőfi téren gyülekező érdeklődőknek tartott fórumot.

Mint ahogy azt elmondta, tapasztalatai azt bizonyítják: az emberekbe visszatért a remény. A 2018-as választások még nincsenek lefutva. Elmondása szerint a kormányváltó többség számára egy kormányzóképes, hiteles, új baloldali alternatívát tudnak kínálni. A találkozókon, melyeket országszerte szervez, nem csak személy szerint Botka László beszél, hanem beszélgetés folyik. Városunkba érkezésekor is kezet szorított a nézelődő, várakozó emberekkel és szóba elegyedett velük.

Ma Magyarországon az emberek az igazságtalanságot látják a legnagyobb problémának. Érzik azt, hogy a Fidesz kormánya az elmúlt hét esztendőben minden döntésével többfelé szakította az országot. A magyar családok többsége rosszul él. Sújtják az igazságtalan kormányintézkedések, az egykulcsos adó, a családtámogatási rendszer igazságtalanságai, hiszen évek óta nem emelték a családi pótlékot és az adókedvezményt nagyon sokan nem tudják igénybe venni. De szörnyű állapot van az egészségügyben is csakúgy, mint az oktatásban – nyilatkozta lapunknak a lakossági fórumot megelőzően Botka László.

– Az a célom egyébként, hogy ezen vélemények összegyűjtésével készüljön el a Magyar Szocialista Párt, a baloldal választási programja. Egy év múlva lesznek a választások és a választási kampány, jelenleg pedig egy felkészülési szakaszban vagyunk. Egyébként az is egészen meggyőzően érzékelhető ezeken a találkozókon, hogy a mai emberek döntő többsége arra a kérdésre, hogy mit szeretne legjobban, azt válaszolja: le szeretné váltani a jelenlegi kormányt. Úgy érzi nem igaz a kormányzati propaganda, Magyarország nem erősödik, hanem inkább leszakad. Ahhoz, hogy ez a kormányváltás létrejöjjön az kell, hogy egy új hiteles baloldali programmal meg tudjuk szólítani az embereket és be tudjuk bizonyítani a következő hónapokban a kormányzóképességünket – mondta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Posted in Helyi Hírek.