Maga az érzés, hogy adhatunk mindennél többet ér

Az MSZP kiskunfélegyházi szervezete hagyományos karácsonyi ünnepségét december 18-án az MSZP Székházban tartotta.

A rendezvény ezúttal azokat a rászoruló családokat is bevonta a közös ünneplésbe, akik korábban a hétköznapokban nagyon sokat segítettek. Tulajdonképpen ez a rendezvény azt a célt szolgálta, hogy az MSZP kiskunfélegyházi szervezetének vezetősége vendégül lássa őket.

Noha szerény ünneplésről beszélünk, de a létszámot sikerült megfelelően nagyra duzzasztani, mely nem mesterségesen idéződött elő. Több mint 100 gyermeket és 60 családot várunk szerény karácsonyi ünnepségünkre. Sok ember számít ránk a hétköznapokban és számít ránk az ünnepekkor is – nyilatkozott Horváth Tamás, az MSZP helyi szervezetének elnöke a rendezvény kapcsán.

Az MSZP szerencsére nincs egyedül ezzel a kezdeményezésével. Úgy ahogy az év minden napján, így a karácsonyi ünnepekkor is a civil szervezetek együttműködésével szervezik az ehhez hasonló ünnepségeket. Mind a Demokrácia és Szolidaritás Alapítvány mind pedig az Élhetőbb Vidékért Egyesület sokat tesz azért, hogy a szerényebb körülmények között élők és rászorulók karácsonya is valóban ünnep legyen.

Vannak olyan támogatók is a fent nevezetteken kívül, akik rendszeresen, évről-évre hozzájárulnak ezekhez a rendezvényekhez teljesen önkéntesen. Soraikban találhatunk vállalkozókat és magánszemélyeket egyaránt. Ők nagyon sokat tesznek azért, hogy a félegyházi rászorulók, még ha csak az év egyetlen napján is, de érezzék azt, hogy a város vállalkozói, lakosai nem felejtik el őket.

Az érzés, hogy adhatunk, sokkal fontosabbá válik bármi másnál. Az válik elsődleges céljává akár az ünnepnek, akár a hétköznapoknak, hogy egy picit boldogabbá tegyük ezeknek az embereknek az életét – mondta a párt helyi vezetője.

Az ünnepségen a gyermekek és szüleik egyaránt jól érezték magukat. Fellépők sora színesítette az estét énekével, muzsikával. Mondhatni díszvendégként megérkezett a Télapó is, aki mindenkit megajándékozott az adományként összegyűjtött ajándékokból. Horváth Tamás, a párt helyi vezetője pedig karácsonyfa utalványokkal lepte meg a rászoruló családokat, akiknek eddig még nem volt lehetősége megvásárolni a karácsonyi ünnepek legfőbb szimbólumát.

Forrás: infokiskunfelegyhaza.hu
Posted in Élhetőbb várost!, Félegyháza, Helyi Hírek, Horváth Tamás.